Energiearmoede en gemeentesubsidie voor isolatie

Door Herman Kamphuis op 16 februari 2022

Er zijn er steeds meer mensen die moeite hebben met het betalen van de steeds hogere energierekening. Juist de mensen die niet veel te besteden hebben treft dat vaak. Voor de PvdA is dat onacceptabel. Daarom zal de gemeente een actieve rol moeten spelen in het beter isoleren van woningen en zo het duurzaam beperken van het energieverbruik.

Maar omdat de prijzen van energie op dit moment de pan uit rijzen moet er heel snel gehandeld worden om te voorkomen dat er inwoners van de gemeente Raalte in de financiële problemen raken. Ombudsman Herman Kamphuis van de PvdA Raalte signaleerde al eerder dat er actie nodig is van de gemeente. Hij heeft het college en de gemeenteraad gevraagd om snel te handelen en zo te voorkomen dat er mensen in de knel komen.

Zijn brieven zijn gepubliceerd in het Weekblad van Salland, maar als je die gemist hebt:

Hoe energiearmoede te voorkomen is 

Isolatiesubsidie voor huurders 

Herman Kamphuis

Herman Kamphuis

Mijn naam is Herman Kamphuis. Ik ben geboren in Olst, getogen in Terwolde en in 1989 met mijn vrouw en 2 dochters verhuisd van Olst naar Raalte. Nu met pensioen en daarvoor werkzaam bij de Sociale Dienst van Deventer. De PvdA is al 35 jaar mijn partij, omdat ik me met de sociaaldemocratische idealen verbonden

Meer over Herman Kamphuis