11 maart 2016

Uitnodiging jaarvergadering

Uitnodiging aan iedereen die participeert of zijn mening wil laten horen. Je bent van harte welkom.

Donderdag 17 maart 20.00 uur
Jaarvergadering PvdA afdeling Raalte bij Café Laurels, Varkensmarkt 7 in Raalte.

Naast de normale agenda, jaarverslag, verantwoording financiën en (her)verkiezing bestuursleden willen we een groot gedeelte besteden aan de houdbaarheid van onze democratie. Is die houdbaarheid over datum of gaat ie nog mee?

“We leven in een evaluatiesamenleving. De dialoog is uit en feedback is in. Met je smartphone sta je in verbinding met alles en iedereen. Als iets je het niet bevalt, dan twitter je dat direct. Internet of Things, met sensoren en draadloze connecties zijn we in staat om direct en adequaat te handelen. Niemand kijkt er meer van op. De thermostaat van de verwarming? Die regel je met een app. Elektriciteit- en gasverbruik gaat automatisch via GPRS. Een reis boek je met je mobiel. Inkopen doen we via online-winkels, verzekeringen via een online chat en geld verzenden naar buitenland via slimme constructies. En als iets je niet bevalt dan chat je of twitter je erover. Welkom in het digitale tijdperk.
Behalve bij de democratie, die is nog net zo traag als in de tijd van de Grieken. Je kiest volksvertegenwoordigers die jou vertegenwoordigen in een parlement of raad en zij stemmen over belangrijke issues. Is dat nog van deze tijd? Willen wij wel vertegenwoordigd worden? Je bent toch mondig genoeg om zelf te vinden wat je vindt. Kan democratie ook via een smartphone?”

Graag spreken we met jullie hoe jullie denken hoe onze democratie vormgegeven moet worden. Ik stel voor dat we elkaar flink uitdagen.

Het gaat om de interactie en de dialoog.

Harry Zengerink
vz PvdA afdeling Raalte