Door op 5 april 2014

Ik voel me bevoorrecht bij de Partij van de Arbeid te horen…

Vandaag heb ik de hele dag training gehad in de Latijnse School in Deventer, georganiseerd door het Centrum voor Lokaal Bestuur (CLB) van de PvdA. Tijdens de aanloop naar de lokale verkiezingen kregen we al diverse trainingen en workshops aangeboden en vandaag ben ik begonnen aan een vierdaagse training voor raadsleden.

IMG_9076

En ja, ik weet ook dat ik (helaas) geen raadslid ben geworden. We hebben nu immers nog maar één zetel in Raalte, maar ik mocht toch meedoen.
Ik voel me dus bevoorrecht dat ik vandaag en nog drie zaterdagen hierna, door zeer ervaren PvdA-bestuursleden getraind word in hoe ik mijn PvdA-standpunten kan uitdragen en hoe ik mijn politieke doelen voor de komende vier jaar kan verwezenlijken. Omdat ik een Humanist ben koos ik voor de Partij van de Arbeid.  Waarden als vrijheid, autonomie, zelfbeschikkingsrecht, gelijkheid, solidariteit en medemenselijkheid  zijn voor mij van wezenlijk belang en zie ik terug in “mijn” partij.
Niet vooral vrijheid, niet vooral gelijkheid en niet vooral solidariteit, maar juist het samenspel tussen deze drie maakt de Partij van Arbeid zo herkenbaar.
Ik heb de laatste maanden zoveel teleurstellingen en soms ook boosheid gehoord over de visie, de standpunten en de koers van de (landelijke) PvdA.  Ook ik werd er soms stil van.
Nu niet meer. Waar heeft u moeite mee?  Waar bent u zo teleurgesteld over?  Wat zijn uw zorgen?
Laat het me weten want ik wil graag met u in gesprek. (email: irenevanderkroon@hotmail.com)