PvdA wil snel actie gemeente Raalte over bestrijdingsmiddelen en intensieve veehouderij in het Buitengebied

Door Arie van der Wilt op 14 mei 2020

De gemeenteraad heeft zich vanavond uitgesproken over de wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte. Een inwoner van Raalte vraagt de gemeenteraad om de wijziging van het bestemmingsplan aan te grijpen om nu onder andere een eind te maken aan de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen (gif) en de vestiging van grootschalige intensieve landbouw in het buitengebied van de gemeente.

De PvdA is het inhoudelijk volstrekt eens met deze briefschrijver, dat zowel de intensieve veehouderij als de toepassing van gif als bestrijdingsmiddelen, zaken zijn waaraan zo snel mogelijk grenzen moeten worden gesteld. In het belang van de gezondheid van onze huidige en toekomstige inwoners. De PvdA eist van de wethouder actie! Al in 2015, bij de 1e herziening van het bestemmingsplan buitengebied, heeft wethouder Wagenmans de PvdA toegezegd bij de eerste wijziging van het bestemmingsplan hieromtrent met voorstellen te komen. Inmiddels zijn er in de gemeenteraad tientallen wijzigingen van het bestemmingsplan Buitengebied behandeld, maar wordt, ondanks permanent aandringen, deze toezegging niet nagekomen. Raadslid Arie van der Wilt betreurt dat omdat deze lakse houding van het college leidt en ook zal blijven leiden tot herhaaldelijke vragen van bezorgde inwoners. Zorgen die de PvdA deelt en vragen die PvdA ook zal blijven stellen.

Arie van der Wilt

Arie van der Wilt

Ik ben Arie van der Wilt en ik ben afkomstig uit het midden van het land. Inmiddels wonen mijn vrouw en ik al meer dan 25 jaar met veel plezier in Raalte. Na mijn rechtenstudie in Utrecht heb ik op verschillende plaatsen door heel het land gewerkt, vooral in juridische en in managementfuncties. Op dit

Meer over Arie van der Wilt