Door Arie van der Wilt op 28 februari 2017

Gratis parkeren in Raalte vanaf 3 april

De PvdA is er niet blij mee, maar het vrij parkeren is een feit. Vanaf 3 april kan iedereen vrij parkeren in Raalte, soms onbeperkt (groen) en soms met parkeerschijf (blauw).
Iedereen denkt dat vrij parkeren de gemakkelijke oplossing is om drukte te genereren in het centrum. Onze stellige overtuiging is dat drukte/klandizie niet ontstaat door parkeerfaciliteiten, maar door een aantrekkelijk en een gezellig centrum. Het is aan de ondernemers om de aantrekkelijkheid te stimuleren, de gemeente kan enkel faciliteren.
Parkeren is nooit gratis. Iedere parkeerplaats kost veel geld. Dat wordt vanaf 3 april niet meer betaald door de gebruiker, maar door ons allemaal. Die keuze is gemaakt. De PvdA had liever gezien dat de gebruiker blijft betalen, maar het is nu zoals het is.
Hopelijk levert het Raalte op wat er van verwacht wordt. Uiteraard wenst de PvdA een fijn en leefbaar centrum, net als iedereen! Raalte zijn we immers samen!
Arie van der Wilt

Arie van der Wilt

Vlakbij Utrecht ben ik geboren (1959); in de plaats Maartensdijk. Nadat mijn rechtenstudie (1983) heb ik bij gemeentes in verschillende delen van het land gewerkt. In 1996 zijn mijn vrouw, Marion, en ik in Raalte komen wonen. Met onze drie kinderen bevalt het ons erg goed in Raalte. Als directeur bij een gemeente ben ik

Meer over Arie van der Wilt