Door Arie van der Wilt op 10 november 2016

Muziekonderwijs voor de jeugd in de gemeente Raalte van levensbelang

De PvdA betreurt nog steeds de bezuiniging op het muziekonderwijs, dat heeft geleid tot het geheel wegvallen van deze voorziening binnen onze gemeente.

Gelukkig is er nu een initiatief van het Muziek Netwerk Salland, dat erop is gericht opnieuw muziekonderwijs mogelijk te maken binnen de scholen. Wij vinden dit een uitstekend initiatief. Eén van de insprekers tijdens de raadspleinsessie in Raalte, mevrouw Hofman, gaf heel treffend aan hoe belangrijk muziek kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen op school: de een is goed in sport, de ander in rekenen, en weer een ander in muziek. Het is voor iedereen kind belangrijk ergens goed in te zijn.

Het college stelt voor het verzoek te honoreren en € 10.000,- beschikbaar te stellen. De vraag van het Muziek Netwerk Salland had echter niet alleen betrekking op de scholen, maar ook op het realiseren van een verbinding met de muziekverenigingen. De PvdA is van mening dat er alle aanleiding is om die groter vraag te honoreren.

De PvdA was van plan hiertoe een amendement voor te bereiden, maar een dergelijk initiatief is al genomen door BB, vandaar dat we dat amendement mede zullen indienen.

Arie van der Wilt

Arie van der Wilt

Ik ben Arie van der Wilt en ik ben afkomstig uit het midden van het land. Inmiddels wonen mijn vrouw en ik al meer dan 25 jaar met veel plezier in Raalte. Na mijn rechtenstudie in Utrecht heb ik op verschillende plaatsen door heel het land gewerkt, vooral in juridische en in managementfuncties. Op dit

Meer over Arie van der Wilt